tirsdag 21. mai 2013

Et lite stykke Thailand i mitt kjøkken


Mmm, dette var nydelig! Ny rett prøvd ut i dag og det falt i smak hos oss alle! Ikke var det vanskelig og ikke tok det spesielt lang tid heller. Perfekt kombinasjon på en helt vanlig hverdag. Til 4 personer trenger du ca:


  • 4-5 kyllingfileter
  • 1 gul paprika
  • 2 ss rapsolje
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 2 ts revet ingefær
  • 10-12 sukkererter
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ts rød karripasta
  • 1 ss honning
  • saften av 1/2 lime
  • 1 bunt brokkoli
  • Maldonsalt og pepper


Garnityr : frisk koriander og natur- eller fullkornris

1. Skjær kyllingfiletene i terninger. Hell rapsolje i en bolle og ha i hvitløk, ingefær, salt og pepper. Legg i kyllingbitene og mariner dem i 10 minutter.

2. Skjær paprika, sukkererter og brokkoli i ønsket størrelse. Varm en wok eller stekepanne og brun kyllingbitene i et par minutter. Tilsett paprika og steg alt i ytterligere et par minutter, før du tilsetter kokosmelk, karripasta, honning og presset lime. La det koke i 10 minutter.

3. Ha brokkoli og sukkerterter oppi tilslutt og kok i ytterligere 3 minutter før servering. Smak ti med mer karripasta om nødvendig. Pynt med frisk koriander og server med natuer- eller fullkornris:)

Dette var godt, meget sunt og kan virkelig anbefales på det sterkeste.

Nå hiver helsefrøken seg over bøkene for siste gang dette skolesemesteret, i morgen er det nemlig eksamen!

Ønsker alle en sprek og spenstig kveld:)

- Vibeke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar