onsdag 7. august 2013

Matpakketips til barn uke 32/2013


Siden oppslutning var stor for at helsefrøken skulle begynne å tipse om en sunnere nistepakke til barna, har jeg nå bestemt at dette vil bli en fast post hver onsdag fremover. Det er viktig at barn får i seg god og næringsrik mat når de er i barnehagen (de er jo tross alt der halve dagen), så jeg hjelper gjerne til med å tipse om noen skulle være tom for ideer til å putte i matboksen.

Vi er godt i gang med innkjøringen i den nye barnehagen og helsefrøken har allerede blitt en racer hva gjelder nistepakka. Min datter er så innmari stolt av den nye matboksen hun har fått og vil helst bære den selv frem til barnehagen. I grunn er helsefrøken godt fornøyd med den selv da den er romslig og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Matboksen er fra det danske merke Rice og er kjøpt på Kitchen!


Som tidligere nevnt har vi med to måltider. For ikke å få i overkant mange brødmåltider i løpet av en dag, velger jeg derfor kun å ha med skive til det ene måltidet. Denne dagen har jeg smurt med to skiver grovt brød, begge med skinkeost, da det er en stor favoritt her i huset. Til dette brødmåltidet har jeg også en porsjon med yoghurt. Vi bruker SAFARI yoghurt fra yoplait. Denne yoghurten kom best ut i test av yoghurt for barn og inneholder mindre sukker enn mange andre. Dessuten er det et høyere innhold av kalsium og protein i denne, noe som er en fordel for min datter da hun ikke er så glad i melk. Ved siden av har jeg lagt sukkererter som knask og rosiner som hun har i yoghurten.

Som måltid nummer 2 har jeg her valgt middagsrester. Denne dagen var det rester av laksewok som fikk bli med. Her får hun da en fin blanding av både fisk, grønnsaker og fullkornspasta.
Skal jeg komme med enda et tips på tampen av innlegget, må det være å lage matpakka dagen/kvelden i forveien. Sett av fem minutter etter f. eks middagen og vips så er du ferdig. Matboksen står i kjøleskapet til neste dag, noe som fungerer helt fint.


Tenk, én ting mindre å bekymre seg over på travle morgenkvister.

- Helsefrøken

2 kommentarer:

 1. Så fin og fantasifull matpakke :)
  Bruker du lokk på yoghurten som ligger i hjerteformen? Hvor har du kjøpt det hjertet?
  Bruker selv safari her i huset...Jeg har en frøken som ikke vil spise om dagen, så tror jeg må bli flinkere å livne opp matboksen til frøkena :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Veronica. Beklager sent svar, men blogger ikke lenger på denne adressen, nå finner du meg under helsefroken.com! Når det er sagt så bruker jeg alltid lokk på boksen med yoghurt og formene tror jeg at jeg kjøpte på søstrene grene, men husker ikke helt dessverre.. Jeg kommer med matpakketips fast på bloggen én gang i uken. Det kan være godt med litt tips til den tradisjonelle skiva. Håper du kan finne noen tips på den nye bloggen:) Klem fra meg

   Slett