En favoritt for både store og små her i huset er hjemmelaget fiskegrateng. Jeg kan ikke skryte på meg egen oppskrift her, men bruker Ingrid Espelid Hovig sin fra "Den rutete kokeboken". Dog bytter jeg ut hvetemel med grovt sammalt mel og bruker utelukkende skummeltmelk. Oppskriften er enkel og rask å lage, du trenger:
- 50 g smør
- 3 egg
- 3 dl melk
- 1 1/2 dl mel
- 400 g rå fisk etter eget ønske
- fullkornpasta
- salt, pepper og muskatnøtt etter smak
- strøkavring
Kok pasta.
Skill eggene. Bland eggeplommene og fisken (jeg bruker som regel torsk) i den lett avkjølte sausen. Stivpisk eggehvittene og bland de forsiktig i når blandingen har avkjølt seg litt. Rør godt rundt, krydre etter smak.
Når pastaen er ferdig kokt, tilsetter du også denne i blandingen. Finn frem en form, pensle med litt olje og hell blandingen oppi. Strø med kavring eller revet ost. Gratengen skal stekes på 200 grader i ca 40 min. Serveres med ønsket garnityr.
Enklere blir det ikke, velbekomme!
- Vibeke
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar