fredag 12. april 2013

Veien til et sunnere kosthold

Det er først i nyere tid at min interesse for et riktig kosthold har skutt i været. Jeg er jo vokst opp med et relativt sunt kosthold fra liten av med fisk 1-2 ganger i uken og ellers mye hjemmelagd mat. Utfordringene med mat begynte som så mange andre først da jeg flyttet hjemmefra og begynte studietiden. Jeg var innom mange ekstreme løsninger med utelukkende nudler og pasta carbonara i den ene enden og med toast og grandiosa i den andre enden. Jeg ønsket å bruke minst mulig tid og penger på mat og måtte ty til uheldig ferdigprodusert mat som stort sett gjorde seg selv. 

Jeg kunne gå en hel dag på 2 eller 3 måltider. Dette innebar som regel ingen frokost, lunsj på raske karbohydrater, en stor middag og sist men ikke minst; mye småspising. Parallelt med dette kostholdet var jeg svært aktiv, men syntes resultatene uteble. Det var først når jeg ble gjort oppmerksom på at et riktig sammensatt kosthold var alfa omega når man ønsket resultater i treningen, at kostholdet fikk en vekker i meg. Jeg begynte så smått å spise frokost. Den første tiden var jeg alt annet enn sulten kl 07 på morgen, men tvingte ned en skive på vei til jobb. Det tok imidlertid ikke veldig lang tid før jeg var helt avhengig av dette meget viktige måltidet. Jeg begynte også å innføre mellommåltider som f.eks skyr, smoothie og frukt med mager kesam. Dessuten ble jeg oppmerksom på hva jeg spiste som kveldsmat og unngikk for mye karbohydrat til dette måltidet. Hva ble etter hvert resulatet? Mindre småspising og bedre utbytte av treningen.

Jeg mener at man må holde blodsukkeret jevnt ved å passe på måltidenes sammensetning. Mat i mine øyne skal bestå av karbodydrat (helst langsomme), fett (umettet) og protein. Slik unngår man søtsug og småspising gjennom dagen lang. Dessuten får man igjen for treningsstrevet, noe man gjerne takker ja til.

Ellers har det endelig blitt fredag etter en hektisk uke! Nå forbreder jeg meg på helg, bare litt til skole og gruppearbeid. Hadde store planer om en løpetur i helgen, men kan se ut som jeg må finne frem skiene i stedet. For på sørlandet, her er det hvitt!

Ha en fin fredag

- Vibeke

<a href="http://www.blogglisten.no"><img src="http://www.blogglisten.no/connect/ff7f57ff551df433eb4ccb12c8c79696" alt="Blogglisten" /></a>





<a href="http://www.bloglovin.com/blog/6722047/?claim=kg83dmvvbhh">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar