- 400 g torsk (benfri)
- 8 amandinepoteter
- 250 g sellerirot
- 3 gulerøtter
- 1-2 ss smør
- aspargestopper
- Husets fiskekrydder (kjøpt på fiskebutikken)
- salt og pepper
Sellerirotstappe: Start med å skrelle og kutte poteter, sellerirot og gulerøtter i terninger.
Kok deretter dette til de er gjennomkokt, ca 1/2 time. Hell av vannet og mos grønnsakene til ønsket konsistens med en stavmikser. Smak til med smør, salt (jeg bruker maldonsalt) og pepper.
Her er et tidsbesparende tips å kutte grønnsakene allerede kvelden i forveien, så kan du koke og knuse mens fisken er i ovnen. Ved å mose grønnsakene har du også en glimrende måte å få barn til å spise grønnsaker på.
Ovnbakt torsk: Strø maldonsalt over fisken og la dette trekke inn i ca 20 min.
Skyll deretter av med vann og legg i ildfast form. Krydre med Husets fiskekrydder. Bakes i ovnen på 150 grader i ca 15-17 min. Når fisken tas ut av ovnen, la den "hvile" under foile i ca 2 min før den serveres.
Aspargestopper: kokes i 4 min, da er de perfekt spør du meg.
Denne slår ikke feil!
- Vibeke
Denne skal jeg prøve , nam !!
SvarSlettDenne så bra ut. Til og med for en halvrar vestlending fra Haugesund :P
SvarSlettmmm,denne så god ut Vibeke, denne må prøves!! :)
SvarSlettHyggelig å høre. Tipper dere ikke blir skuffet:)
SvarSlett