- 4 stk laksefilet, skinn og benfri
- 3-5 mellomstore poteter
- 250 g sellerirot
- 1 stk brokkoli
- 4-5 gulerøtter
- 1-2 ss melange
- Husets fiskekrydder
- koriander
- maldonsalt og pepper etter smak
Kutt potet og sellerirot i terninger og kok de som vanlig. Tilsett brokkoli de siste 5- 10 min da brokkoli ikke trenger å koke fullt så lenge. Ta kjelen av platen når grønnsakene kjennes gjennomkokt ut og tilsett 1-2 ss melange. Bruk en stavmikser til å mose stappen i ønsket konsistens. Smak til med salt (jeg bruker maldon) og evt pepper for de som måtte ønske.
Laksen tilbredes enkelt i en ildfast form. Jeg krydrer med Husets fiskekrydder (kjøpes på fiskebrygga) og finhakket koriander (smaker meget godt til laks). Fisken bakes på ca 175 grader i 15-17 minutter.
For å gjøre tallerken noe mer innbydene, serverte jeg også med kokte gulerøtter til. Dermed fikk jeg lurt inn enda en grønnsak. Haha, juryen her hjemme var i alle fall storfornøyd og etterlot seg ikke en eneste restebit.
Denne må dere bare smake!
-Vibeke
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar