mandag 29. april 2013

Godt og lettvint

Få ting er enklere enn å lage suppe. Godt smaker det og. Selv om suppe stort sett forbindes med høst er det en rett som går igjen i dette huset, uansett årstid. Hos oss har mor og far hver sin spesialitet og i dag tenkte jeg dere skulle få oppskriften til min kjæres småsuppe. Enkel, sunn og veldig god. Du trenger

  • 5-6 store poteter
  • 5 gulerøtter
  • 1 stk kålrot (medium str)
  • 1 purreløk
  • 4 vårløk
  • 250 g sellerirot
  • fullkornspasta
  • kjøttboller (laget av karbonadedeig,1 egg, litt potetmel, salt og pepper)
  • 2 stk kjøttbuljongterninger
  • salt, pepper og persille
Alle grønnsakene kuttes, ha i buljong og dekk til med vann. Kok til grønnsakene blir møre. Tilsett kjøttbollene og vårløk. La suppen småkoke i ca 10 min. Smak til med salt og pepper, dryss over med ferskkuttet persille. Pasta kokes for seg. Retten lar seg forbrede dagen før ved å ha alle grønnsakene kuttet og kjøttbollene ferdig laget. 

Enklere er det ikke:)

- Vibeke

2 kommentarer:

  1. jeanette19:44:00

    MMmm denne så god ut helsefrøken :) leita faktisk på nettet i går etter akkurat en sånn oppskrift, så takk takk, den kom som bestilt! :)

    SvarSlett