mandag 26. august 2013

Den naturlige søte poteten


Èn ting vi har dilla på her i huset, er den berømte søtpoteten. Søtpoteten er ikke i slekt med den vanlige poteten og det eneste de har til felles ( tross navnet), er at de begge stammer fra Sør-Amerika. Søtpoteten kan minne litt om gulrot og er søtere i smaken enn en vanlig potet.

Søtpoteten erstatter ikke vanlige poteter, men brukes gjerne sammen med andre grønnsaker. Den har flere bruksområder enten du vil steke, wokke, koke eller bake. Og den smaker nydelig, spesielt til fisk og i stappe til f. eks pinnekjøtt (fremfor kålrabi). Sistnevnte var en stor hit på juleaften her i fjor!

Selv fikk jeg ikke opp øynene for søtpoteten før for et par år siden. Da brukte jeg den så å si til alt og mannen i huset gikk tilslutt lei av smaken. Heldigvis har dette gått over, for i tillegg til å smake nydelig, er søtpoteten sunn og næringsrik og burde absolutt være på den ukentlige handlelisten til dere alle!

Kort fortalt kan jeg si at søtpoteten både regulerer blodsukkeret, den er proppet med antioksidanter. Den er naturlig søt og inneholder mye fiber.

Søtpoteten inneholder i tillegg også betakaroten som gjør at du raskere får en solbrun hudfarge.

En undervurdert grønnsak?

- HelsefrøkenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar