lørdag 27. juli 2013

Husk på nistepakke til lange bilturer!

I dag reiser vi fjells! Nærmere bestemt Vingelen som er et sted oppe ved Tynset. Dette er familiehytta til min kjære og den ligger idyllisk til blant høye fjell og vakkert landskap. Her henter vi nye krefter. Dessverre får vi brukt den alt for sjelden da det er et godt stykke opp dit. Heldigvis for sommerferie, da har vi muligheten til å bli en ukes tid. Denne gangen har vi invitert opp et vennepar i tillegg og helsefrøken gleder seg til en uke med fjelltur og fjelluft.


Det som er lurt når man skal tilbringe store deler av dagen i bil, er å smøre med seg nistepakke. Da slipper en å stoppe på bensinstasjoner på vei oppover for å innta pølser og annen tullemat når magen skriker etter mat. Det er mye hyggeligere å stoppe der en selv måtte ønske og innta god og næringsrik mat. Vi fyller en frysebag til randen med alskens godt oppi. Vi har frukt, rustikki snacks, vann, juice, smoothie, bær, salat, egg, yoghurt og knekkebrød. Dette er alle matvarer som bidrar til jevn blodsukkerstigning og det må vel sies å være et must, slik at stemningen i bilen også blir god!

For de av dere som legger merke til sjokoladen, er dette selvfølgelig et must da det er lørdag i dag! Tipper jeg blir alene om akkurat denne, men det er greit for jeg synes den smaker nydelig.

Vi har pakket matvarene i forskjellige bokser, slik at det er lettere å holde styr på hva som er hvor. Et godt tips når kjølebagen er stappfull. Bruk av kjølebag er forresten et glimrende tips til stranden hvor du kan oppbevare vannflasker og frukt. Nydelig å få servert kalde forfriskninger når varmen er som verst.

Mannen roper, helsefrøken er treg som vanlig. Forresten, bloggen blir med! Greit med noen tips om fjellferie.

Avgårde med oss.

- Helsefrøken

3 kommentarer:

  1. Anonym23:54:00

    Smart det der med kjølebag på stranden. Har lidd meg gjennom 20 år med "væm cola "

    SvarSlett
  2. Anonym23:56:00

    Hvor får man tak i en sånn kjølebag?

    SvarSlett
  3. Anonym23:57:00

    Kan man bruke en vanlig bag?

    SvarSlett