torsdag 11. juli 2013

Is uten melk og fløte!




To av mine favoritter; kokos og mango!

Noe så godt!!! Kulinaris, merk dere navnet. Denne sorbéen slår de fleste spør du meg. Egentlig kunne jeg tenke meg å prøve å lage sorbét selv, men dette har jeg fortsatt til gode. I mellomtiden koser jeg meg med kulinaris når mulightene byr seg, som i dag da anledningen er bursdagsfeiring.

Kulinaris er som sagt sorbé og det er per definisjon ikke iskrem. Forskjellen på iskrem og sorbé er at i sorbé erstattes melk med vann og sukker. Dette gir en sterkere smaksopplevelse og sorbé lager derfor gjerne med frukt og bær. Kulinaris bruker ingen kunstige smaks- og aromastoffer, dette for å sikre best mulig smak og konsistens.

Hvor mye sunnere denne isen er kan vel kanskje diskuteres da den inneholder sukker, men den inneholder i alle fall ikke verken melk eller fløte, slik som vanlig iskrem gjør. Den er absolutt verdt å smake på, om ikke hver dag, så i hvert fall de dagene som innbyr til feiring. Mine favoritter er uten tvil kokos, mango og bringebær.

Erstatt gjerne non stop og peanøtter med blåbær og bringebær for en enda bedre og sunnere isopplevelse!

Kos deg med denne nytelsen og tell ned til helg.

- Helsefrøken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar