torsdag 4. juli 2013

Den glemte grønnsaken...

Det finnes en rekke grønnsaker her til lands som kan by på utallige helsegevinster, men som dessverre glemmes bort. Kikerter er etter min mening en av de.

Grønnsaken kan brukes både som snacks, i salater og til middag. Kikerter innholder en rekke viktige næringsstoffer, som blant annet folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan.
Kikerter virker i tillegg kolesterolsenkende og kan derfor forebygge hjertesykdom.


Jeg har tidligere nevnt at jeg er tilhenger av matvarer som gir metthetsfølelse og energi som varer. Kikerter gir dette, i tillegg til å ha et høyt innhold av både proteiner og fiber. Og alt dette i den lille erten..!

At kikerter også smaker godt, mener jeg er ren bonus. I dag hadde vi det til kyllingsalat som du finner oppskrift på HER!

Jeg bruker alltid kikertene fra GoGreen som du får kjøpt på vanlig matbutikk. Sil av vannet og skyll de godt i vann før bruk bare!

Restene tar jeg med på jobb. Super duper nattmat:)

- Helsefrøken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar