Siste døgnet har gått i ett. Blir fort sånn når jeg jobber flere nattevakter på rad. Men, nå er jeg uansett på vei vestover for å heie på min spreke mann som skal delta på Ironman 7.30 Haugesund. Takk til min snille snille pappa som kjører meg, slik at jeg nå kan lukke øynene etter en lang natt på jobb.
I går lagde jeg pizzasnurrere. Perfekt mat å ha med i bilen hvis du er på tur, slik jeg er i dag. Dessuten smaker det herlig og en vinner i dette huset.
Så lenge min datter skal spise pizzasnurrene, passer jeg alltid på å lage "barnevennlige sunne varianter". Det vil med andre ord si at jeg lager bunnen med grovt speltmel, mens fyllet bare består av skinke og ost. Dette er enklere å lage enn du tror og dessuten; et mye bedre alternativ enn dårlige matopplevelser ved bensinstasjonene langs veien!
Grov speltbunn
8 dl grovt speltmel
50 g gjør
3 dl lunket vann
2-3 ss olivenolje
1/2 ts maldonsalt
Rør gjær ut i lunket vann, tilsett olivenoljen og salt. Hell deretter oppi melet, litt og litt. Elt deigen smidig og fin. Sett så deigen på et varmt sted, hev i ca 30 minutter.
Del deigen i to, kjevl hver del til et rektangulært format. Legg på tomatsaus og fordel fyllet jevnt på hver del. Rull sammen som en pølse og kutt i passende biter (akkurat som med kanelsnurr). Dandér på stekebrett, gjerne med litt revet ost på toppen.
Tomatsaus ala helsefrøken:
1 boks knuste tomater (400 g)
1 fedd hvitløk (revet)
2 ss chilisaus
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket organo
Maldonsalt og pepper
Fyll:
2 pk smårettskinke
200 g revet Jarlsbergost
Jeg var litt uheldig med danderingen, men heldigvis smakte det veldig godt:) |
Kjenner jeg denne familien rett, blir de ikke liggende i fryseren lenge...!
Nå ruller jeg setet litt ned og kobler ut. Snakkes i Haugesund.
- Helsefrøken
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar