tirsdag 16. juli 2013

Club sandwich ala helsefrøken


På menyen stod det egentlig laksepai i dag, men forandringer i planene gjorde at jeg måtte bytte fordi helsefrøken er hjemme alene. Mann og barn har reist på hyttetur, men jeg jobbe. Kun én natt til, så er det f.e.r.i.e!

Jeg innrømmer gledelig at det ikke frister noe særlig å gå i gang med middagsmat når du våkner kl 1730 på kvelden. Men, det er her det gjelder å holde tunga rett i munnen. Det går kanskje kortere tid å hive inn en frossen pizza eller noe lignende, men det gir dessverre liten metthetsfølelse og ingen energi. Skal du på jobb igjen natta etter, er det viktig at du får i deg næringsrik og sunn mat som gjør kropp og sinn klar for ny innsats!

Jeg letet i skapene og fant ut at jeg ville lage club sandwich. Perfekt sommermat og dessuten perfekt å ha med restene i matpakken til natta. Club sandwich må være noe av det letteste jeg vet å lage. Du tar de ingrediensene du måtte ønske. Valget mitt falt på:

Kyllingfilet
Salat
Agurk
Tomat
Avokado
Paprika
Grovbrød

Kyllingfilet renses og kuttes i mindre stykker. Stekes i panna eller i ovnen.
Salat, agurk, tomat, avokado, paprika vaskes og kuttes i ønsket fasong og størrelse.
Grovbrød i brødrister. Alt legges sammen med brødskive både i bunn og på toppen. Skjæres over og nytes. Bruk gjerne pinner i brødskivene slik at maten holdes bedre på plass.

Og vips! Der var de ferdige:)

Hvis du som meg ønsker noe ved siden av, kan hjemmelagde pommes frites/båtpoteter være tingen. Her har jeg bare tatt ca 4 amandinepoteter og kuttet i fire. Kokte de først ca 15 min. Deretter la jeg de i en ildfast form, helte over litt rapsolje og maldonsalt og inn i ovnen på ca 225 grader i 30 minutter. Alt etter hvor godt stekt du ønsker de.

Du kan med fordel lage pesto og servere denne retten med. Jeg har ikke gjort det i dag, men oppskift på min hjemmelagde pesto finner du HER!

Dette smakte herlig og anbefales sterkt på varme sommerdager som i dag.

- Helsefrøken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar