Jeg innrømmer gledelig at det ikke frister noe særlig å gå i gang med middagsmat når du våkner kl 1730 på kvelden. Men, det er her det gjelder å holde tunga rett i munnen. Det går kanskje kortere tid å hive inn en frossen pizza eller noe lignende, men det gir dessverre liten metthetsfølelse og ingen energi. Skal du på jobb igjen natta etter, er det viktig at du får i deg næringsrik og sunn mat som gjør kropp og sinn klar for ny innsats!
Jeg letet i skapene og fant ut at jeg ville lage club sandwich. Perfekt sommermat og dessuten perfekt å ha med restene i matpakken til natta. Club sandwich må være noe av det letteste jeg vet å lage. Du tar de ingrediensene du måtte ønske. Valget mitt falt på:
Kyllingfilet
Salat
Agurk
Tomat
Avokado
Paprika
Grovbrød
Kyllingfilet renses og kuttes i mindre stykker. Stekes i panna eller i ovnen.
Salat, agurk, tomat, avokado, paprika vaskes og kuttes i ønsket fasong og størrelse.
Grovbrød i brødrister. Alt legges sammen med brødskive både i bunn og på toppen. Skjæres over og nytes. Bruk gjerne pinner i brødskivene slik at maten holdes bedre på plass.
Og vips! Der var de ferdige:)
Hvis du som meg ønsker noe ved siden av, kan hjemmelagde pommes frites/båtpoteter være tingen. Her har jeg bare tatt ca 4 amandinepoteter og kuttet i fire. Kokte de først ca 15 min. Deretter la jeg de i en ildfast form, helte over litt rapsolje og maldonsalt og inn i ovnen på ca 225 grader i 30 minutter. Alt etter hvor godt stekt du ønsker de.
Du kan med fordel lage pesto og servere denne retten med. Jeg har ikke gjort det i dag, men oppskift på min hjemmelagde pesto finner du HER!
Dette smakte herlig og anbefales sterkt på varme sommerdager som i dag.
- Helsefrøken
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar